Πολίτης Κώστας

Πολίτης Κώστας

Η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας -με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου- απονέμει το βραβείο «ΕΒΓΕ Συνολικής Προσφοράς» για το 2012, στον Κώστα Πολίτη, ενω παράλληλα τον ανακηρύσσει και επίτιμο μέλος της Ένωσης. 

Ο Κώστας Πολίτης, απόφοιτος της Σχολής Δοξιάδη ξεκινάει την καριέρα του -το 1969- στη διαφήμιση, όταν αυτή βρισκόταν σε μία περίοδο «νέου κύματος» με νέους επαγγελματίες -με κέφι και έμπνευση- οι οποίοι είχαν παραλάβει τη σκυτάλη από τους πρωτοπόρους έλληνες διαφημιστές του ’50 και του ’60 και μέχρι σήμερα -σαράντα τόσα χρόνια μετά- πάντα στο χώρο της διαφήμισης, παρά τους τίτλους και τις θέσεις που είχε, δεν αποποιήθηκε ποτέ την ιδιότητα του γραφίστα.

Η γραφιστική, δεν καλείται να παράγει «έργα τέχνης» και αυτό ο Κώστας το γνωρίζει καλά.

Έπαιζε με τα σχήματα, αναβάπτιζε γράμματα και στοιχεία, εμφυσούσε στις λέξεις ζωντανά χαρακτηριστικά και μετέτρεπε τα προϊόντα σε μάρκες.

Δουλειές του αποτελούν σημεία αναφοράς για την δημιουργική τους ιδέα, τη σχεδιαστική αρτιότητα και την αποτελεσματικότητα τους. Ιδιαίτερα σήμερα που οι «ιδέες» έχουν υποκατασταθεί από τις υποτιθέμενες εξυπνάδες ή το κακώς εννοούμενο χιούμορ ή το ιδιαίτερο στιλ. Τις επιφανειακές προσεγγίσεις με τα αμφίβολα αποτελέσματα.

Ο Κώστας Πολίτης, είναι ένα από τα σημαντικά κεφάλαια της γραφιστικής και της ελληνικής διαφήμισης.