Olymp Awards 2017

Olymp Awards 2017

Διαγωνισμός συσκευασίας Τροφίμων και Ποτών
Υποβολές συμμετοχών έως τα μέσα Μαΐου 2017

Ο Διαγωνισμός Ποιότητας και Συσκευασίας Olymp Award 2017, θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 Μαΐου 2017 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel.

Δδικαίωμα συμμετοχής στο βραβείο καλύτερης συσκευασίας (Design Olymp Award) έχουν όλα τα επώνυμα (όχι χύμα) επεξεργασμένα ή μη τρόφιμα και ποτά που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής
πώλησης. Τα προϊόντα προς αξιολόγηση θα πρέπει να βρίσκονται στην κατάλληλη κατάσταση για να διαγωνιστούν και τα διακριτικά στοιχεία θα πρέπει να αναγράφονται σωστά και με σαφήνεια στην ετικέτα.

Αξιολόγηση
Κάθε κριτής πραγματοποιεί μια οπτική ανάλυση του προϊόντος και καταγράφει μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσωπεύει τη γενική αίσθηση εικόνας προϊόντος (που
βαρύνει περισσότερο στον τελικό βαθμό) καθώς και άλλα κριτήρια, όπως η ετικέτα, η φιάλη, η μεταλλική ή άλλη συσκευασία, τα χρώματα, η καινοτομία και η συνολική εικόνα προϊόντος. Οι
επιχειρήσεις που θα βραβευθούν έχουν το δικαίωμα προβολής της βράβευσης τους χρησιμοποιώντας τα λογότυπα των βραβείων και του θεσμού. Το προϊόν αξιολογείται από κάθε μέλος της επιτροπής. Ο
γενικός βαθμός, με βάση την κλίμακα του 100, είναι αποτέλεσμα της σταθμισμένου μέσου όρου τωνξεχωριστών βαθμολογίων.

Οι κατηγορίες βραβείων είναι:
1. Βραβείο ετικέτας
2. Βραβείο περιέκτη (συσκευασία προϊόντος)
3. Βραβείο καινοτομίας
4. Βραβείο συνολικής εικόνας προϊόντος

Κριτική Επιτροπή
Την ομάδα κριτών για τον Διαγωνισμό Συσκευασίας έχει αναλάβει η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας με πρόεδρο τον Κο Τζανέτο Πετροπουλέα.

Βραβεία

    Βραβεία ποιότητας τροφίμων και ποτών:

  • ΧΡΥΣΟ Ολυμπιακό βραβείο συσκευασίας (GOLD Design Olymp Award), τα προϊόντα με 89% και παραπάνω συνολικών βαθμών
  • ΑΡΓΥΡΟ Ολυμπιακό βραβείο συσκευασίας (SILVER Design Olymp Award), τα προϊόντα με βαθμούς μεταξύ 77% και 88%
  • ΧΑΛΚΙΝΟ Ολυμπιακό βραβείο συσκευασίας (BRONZE Design Olymp Award), τα προϊόντα με βαθμούς μεταξύ μεταξύ 65% και 76%
  • Ο γενικός βαθμός, με βάση την κλίμακα του 100 είναι αποτέλεσμα της σταθμισμένου μέσου όρου των ξεχωριστών οργανοληπτικών βαθμολογιών.

Κόστος συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής ανά ομάδα προϊόντος (π.χ. γιαούρτι) ανέρχεται στα €180 + ΦΠΑ20% = €216 και μέχρι 4 προϊόντα της αυτής ομάδας (π.χ. γιαούρτι με μέλι, γιαούρτι με φράουλα,…).
Αν η ομάδα προϊόντος έχει παραπάνω από 4 τεμ προϊόντα, από το 4ο και μετά το κόστος είναι 50 ευρώ + ΦΠΑ ανά προϊόν.

Τρόπος συμμετοχής
Μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας, επισκεπτόντας τον εξής σύνδεσμο, ή κατεβάζοντας την αντίστοιχη αίτηση εδώ.

Αναλυτικά, μπορείτε να βρείτε εδώ τον κανονισμό του διαγωνισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Βραβείων.