Τα i-D Concept Stores παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τα σπάνια και αυθεντικά σχέδια για υφάσματα του Γιάννη Τσεκλένη.

Αφιέρωμα στον Γιάννη Τσεκλένη

1 – 29 Απριλίου 2017
i-D ConceptStores

Α Tseklenis Tribute – The 70s Drawings Revisited

Τα i-D Concept Stores παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τα σπάνια και αυθεντικά σχέδια για υφάσματα του Γιάννη Τσεκλένη.

Ο Γιάννης Τσεκλένης, διεθνής δημιουργός, πρέσβης της Ελλάδας στο χώρο της μόδας παγκοσμίως από τη δεκαετία του ’60 και πρωτοπόρος του branding και της δημιουργικής βιομηχανίας εκείνης της εποχής, με σχέδια και υφάσματα αποκλειστικά δικής του έμπνευσης και παραγωγής, εξήγαγε design και μόδα για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Τα σχέδια του αγαπήθηκαν, αποτυπώθηκαν σε φορέματα, προβλήθηκαν σε εξώφυλλα και άρθρα των μεγαλύτερων τίτλων διεθνώς (Vogue, Vanity Fair, Harper’s Bazzar, Times, Elle, Figaro κ.α.).

Οι συλλογές του έφτασαν στα ράφια των πιο διάσημων καταστημάτων του κόσμου σε περισσότερες από 20 χώρες (Harrods, Selfridges, Debenhams, Saks 5th Avenue κ.α.).

Οι δημιουργίες του φιλοξενούνται σε μουσεία όπως το Victoria & Albert Museum, το Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης, το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού στο Σουφλί καθώς και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα όπου έχει δωρίσει 800 και πλέον αρχέτυπα σύνολα.

Tα i-D Concept Stores τιμούν τη μοναδικότητα του Γιάννη Τσεκλένη με μία έκθεση που περιλαμβάνει τα αυθέντικα σχέδια του δημιουργού καθώς και μία mini συλλογή εμπνευσμένη από τα σχέδια του Τσεκλένη δια χειρός τριών καταξιωμένων σχεδιαστών.

Η Sophia Kokosalaki, ο Angelos Bratis και η Dolly Boucoyannis, προσθέτοντας ο καθένας το δικό του προσωπικό στίγμα ξαναζωντανεύουν τα τα πιο χαρακτηριστικά ζωγραφικά του ’70.

Τυπωμένα στο Σουφλί, σε ελληνικό μετάξι από το Silk House Tseklenis και αποτυπωμένα σε χρυσό με πολύτιμες πέτρες, η αναγέννηση των σχεδίων δημιουργεί μία μοναδική συλογή από φορέματα και κοσμήματα.

Η έκθεση των αυθεντικών σχεδίων υφασμάτων του Γιάννη Τσεκλένη μαζί με μαζί με την συλλογή των 3 σχεδιαστών παρουσιάζεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του i-D Concept Store στο Κολωνάκι, Κανάρη 12.

Τοποθεσία
i-D Concept Store
Κανάρη 12, Κολωνάκι

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των i-D CONCEPT STORES.