Έκθεση Αφίσας για την 1η επέτειο του Ελληνικού Δημοψηφίσματος

Έκθεση Αφίσας για το Ελληνικό Δημοψήφισμα

Έως τις 19 Απριλίου 2017
Πολυχώρος TABYA / Θεσσαλονίκη

Ο πολυχώρος TABYA φιλοξενεί έως τις 19 Απριλίου 2017 έκθεση αφίσας για την πρώτη επέτειο του ΟΧΙ του Ελληνικού Δημοψηφίσματος του 2015.
Το υποθετικό σενάριο έχει ως εξής:

    Στις 28 Ιούνη του 2015 προκηρύχθηκε δημοψήφισμα (ΦΕΚ Α΄ 63), το οποίο διεξήχθη μια βδομάδα αργότερα, στις 5 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, με κεντρικό ερώτημα αν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας μεταξύ των τριών θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), το οποίο συντάχθηκε και προτάθηκε στις 25 Ιουνίου 2015. Ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του απέρριψε την πρόταση του σχεδίου συμφωνίας των θεσμών με το εντυπωσιακό ποσοστό 61,3%.

    Δεκαοκτώ μήνες μετά, η ελληνική κυβέρνηση καθιερώνει την 5η Ιουλίου ως νέα εθνική επέτειο και επίσημη αργία του κράτους. Η απόφαση αυτή έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα για την ελληνική κοινωνία, που παρά τον εθνικό “διχασμό” εκείνων των ημερών, κατάφερε να δείξει τα αντανακλαστικά της και να δηλώσει εμφαντικά πως σε δύσκολες πολιτικές συγκυρίες για τη χώρα, βγαίνει μπροστά με όπλα το θάρρος και την ομοψυχία, προχωρώντας σε μια γενναία ιστορική επιλογή.

    Στα πλαίσια του εορτασμού της νέας εθνικής επετείου, το Υπουργείο Πολιτισμού, απευθυνόμενο στο ταλέντο και τη δημιουργικότητα των ελλήνων σχεδιαστών, προκήρυξε τον Νοέμβριο του 2016 διαγωνισμό αφίσας με θέμα τη νέα επέτειο. Οι είκοσι οκτώ προτάσεις που προκρίθηκαν στην τελική επιλογή θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό, στον εκθεσιακό χώρο της ΤΑΒΥΑ στις 5 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00. Η έκθεση θα διαρκέσει από την 5η Απρίλη 2017 εώς και την 19η του ίδιου μήνα και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι και τις 24.00. Με το πέρας της έκθεσης, το Υπουργείο Πολιτισμού στην τρίτη φάση του διαγωνισμού και σε ορισμένη ημερομηνία, θα καταλήξει σε μία και μοναδική αφίσα, η οποία θα κοσμεί τον 1ο εορτασμό της νέας εθνικής επετείου για το Δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη του 2015.

Όλες οι υποψήφιες προτάσεις θα είναι σε μορφή εκτυπωμένης αφίσας και θα πωλούνται αντί ενός συμβολικού ποσού.
Τα έσοδα από τις προς πώληση αφίσες θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών κοινωφελούς οργανισμού.

Τοποθεσία
Πολυχώρος TABYA
Μελενίκου 14Γ (έναντι πλατείας Χημείου), Θεσσαλονίκη

Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό fb_event.