Ανακοίνωση της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας // Τρίμηνη παράταση της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου

Ανακοίνωση | Τρίμηνη παράταση της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου

Τρίμηνη παράταση της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου
Ανακοίνωση της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας

 
 
Αγαπητά μέλη και φίλοι της Ένωσης Γραφιστών,

Σας ενημερώνουμε πως η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη του επόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής για τη διετία 2017-2019, έληξε την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, ώρα 18:00.

Η μικρή συμμετοχή των μελών της Ένωσης κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση, καθρεφτίστηκε και στον αριθμό των υποψηφιοτήτων, ο οποίος δεν κάλυψε τον ελάχιστο απαιτούμενο για τη διεξαγωγή των εκλογών που είχαν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017.

Συνεπώς, και με απόφαση που πάρθηκε στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Τετάρτης, 15 Μαρτίου 2017, που συγκλήθηκε νόμιμα και είχε την απαρτία που προβλέπεται από το καταστατικό, παρατείνεται η θητεία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι 15 Ιουνίου 2017, για να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις της δημόσιας δράσης της, να τακτοποιήσει τις όποιες εκκρεμότητες απομένουν και να προετοιμάσει τις διαδικασίες για τη διάλυση της Ένωσης.

Στο διάστημα αυτό θα διαμορφωθεί από το ΔΣ και μια συλλογική πρόταση για τις δυνατότητες ανασυγκρότησης και συνέχειας αν αποδειχθεί ότι η κοινότητα, εν τέλει, το επιθυμεί.

Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει το ΔΣ για να καθορίσει τους σκοπούς του για το εναπομείναν χρονικό διάστημα, το χρονοδιάγραμμα, και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Η πρόταση του ΔΣ θα συζητηθεί σε νέα Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και επιδίωξη της Ένωσης είναι να προηγηθεί, ανοικτός δημόσιος διάλογος ανάμεσα στα μέλη της γραφιστικής κοινότητας, να ενημερωθούν τα μέλη και οι φίλοι της Ένωσης και να εκφράσουν τη γνώμη τους. Οι σχετικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το ΔΣ της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας