Dieline Awards 2016

Αποτελέσματα των Dieline Awards 2016

Μαΐος 2016
Οι Ελληνικές συμμετοχές που διακρίθηκαν στα Dieline Awards 2016.

Τα Βραβεία Dieline είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός Design που ασχολείται συγκεκριμένα με το σχεδιασμό συσκευασιών (Packaging και Product Design).

Το Dieline ξεκίνησε το 2007, αρχικά ως blog ενός σχεδιαστή συσκευασιών (packaging), του Andrew Gibbs, που αναζητούσε εκείνη την εποχή τρόπους να βρει έμπνευση στο διαδίκτυο ώστε να αποδώσει στο αντικείμενο του. Παρατηρώντας ότι υπήρχε μια μεγάλη διαδικτυακή απουσία οπτικού υλικού στο τομέα του Packaging και του Product Design, άρχισε να συγκεντρώνει φωτογραφίες από προσωπικές του εργασίες, και κατηγοριοποιούσε εικόνες που είχε βρει ο ίδιος μέσω των γνωστών μηχανών αναζήτησης.

Από blog, το Dieline κατέληξε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες στο χώρο του Packaging ανά τον κόσμο.

Ο σκοπός του είναι να διακρίνει και να προωθεί τον καλύτερο σχεδιασμό συσκευασίας, και συγχρόνως να προσφέρει έναν κυβερνοχώρο όπου η κοινότητα που ασχολείται και απασχολείται από το Packaging και το Product Design να έχει τη δυνατότητα να ασκεί κριτική και να ενημερώνεται για την συνεχή σχεδιαστική εξέλιξη στο τομέα αυτό.

Ήδη από τον δεύτερο χρόνο ύπαρξης της ιστοσελίδας, το Dieline έγινε η πρώτη σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδα παγκοσμίως με αντικείμενο το Packaging. Επί την ευκαιρία της επιτυχίας της ιστοσελίδας, προστέθηκε ο εν λόγω διαγωνισμός σε συνεργασία με το How Design, όπως επίσης και ένα ετήσιο συνέδριο γύρω από το αντικείμενο του Packaging.

Συνολικά βραβεύονται 13 διαφορετικές κατηγορίες συσκευασιών με 1η, 2η και 3η θέση, και επιπλέον απονέμονται οι ακόλουθες 4 σημαντικές διακρίσεις: “BEST OF SHOW WINNER”, “EDITOR’S CHOICE AWARD”, “SUSTAINABLE PACKAGING AWARD” και “STUDIO OF THE YEAR AWARD”.

Στα φετινά βραβεία Dieline, βραβεύτηκαν οι παρακάτω ελληνικές συμμετοχές.
 
Στην κατηγορία “DAIRY, SPICES, OILS, SAUCES, CONDIMENTS”:

  • 1η θέση για τη συσκευασία του OLIVE BY GINO’S GARDEN του Κύπριου Μάριου Καρύστου,
  • 2η θέση για τη συσκευασία του ελαιόλαδου KOPOS του Chris Trivizas,
  • 3η θέση στο δημιουργικό γραφείο BOB STUDIO με το MELIES.
  •  
    Στην κατηγορία “HEALTH, COSMETICS, FRAGRANCE, FASHION”:

  • 2η θέση για τη συσκευασία του GENOSHOPHY-DISCOVER YOURSELF του Δημιουργικού Γραφείου KM CREATIVE,
  • 3η θέση για τη συσκευασία BIC SOCKS από το δημιουργικό γραφείο Mousegraphics.
  •  
    Στην κατηγορία “PERSONAL CARE”:

  • 1η θέση για τη συσκευασία DUO CONDOMS από το δημιουργικό γραφείο Mousegraphics.
  •  
    Στην κατηγορία “TECHNOLOGY, MEDIA, OFFICE, SELF- PROMOTION”:

  • 2η θέση για τη συσκευασία THE CRUMBSIES από το δημιουργικό γραφείο BUSY BUILDING.
  •  
    Επίσης, έλαβαν έπαινο οι:

  • BOB STUDIO για την συσκευασία FEREIKOS,
  • Lazy Snail για την συσκευασία OLIVE OIL COOPERATIVE OF VIANNOS,
  • Luminous Design Group για την συσκευασία KOLIONASIOS GREEK BAKLAVA,
  • Caparo για την συσκευασία WHITE LEAF — HYGIENE PAPERS B2B.
  • Kαι τέλος, η διάκριση “Studio Of the Year 2016″ απονεμήθηκε στο δημιουργικό γραφείο Mousegraphics για δεύτερη συνεχή χρονιά.

    Οι ελληνικές συυμμετοχές που βραβεύτηκαν, στη προαναφερόμενη σειρά:
     


    Μπορείτε να βρείτε τον πλήρη κατάλογο των βραβείων εδώ, και των επαίνων εδώ.

    Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το Dieline και την ιστοσελίδα που είναι αφιερωμένη στα φετινά βραβεία Dieline Awards 2016.