1st Animation Marathon

1st Animation Marathon

22 – 28 Nοεμβρίου 2015 | Ρομάντσο
Είσοδος Ελεύθερη

Το Art/European Animation Center, με την υποστήριξη του Ρομάντσο, διοργανώνει τον 1ο Μαραθώνιο Animation, από 22 έως 28 Νοεμβρίου 2015, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές ταινιών animation, εικαστική έκθεση και παρουσίαση εργαστηρίων ψηφιακής γλυπτικής (με τον Ορέστη Συμβουλίδη) και ψηφιακών τεχνών (με τον Κωνσταντίνο Παπαμιχαλόπουλο).

Ο 1ος Μαραθώνιος Animation επιχειρεί να γίνει ένα βήμα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που σχετίζονται με τα κινούμενα σχέδια και τις οπτικοακουστικές τέχνες γενικότερα, και οι οποίοι, σε μεγάλο βαθμό, διερευνούν και διευρύνουν τα όρια τόσο στον χώρο του animation όσο και στις ποικίλες μορφές των εικαστικών τεχνών.

Η χρήση των νέων μέσων διευκολύνει τις εκφραστικές δυνατότητες των καλλιτεχνών, ωστόσο το βασικό πεδίο άσκησης των πάσης φύσεως αισθητικών αναζητήσεων, παραμένει η ζωγραφική τέχνη.

Από τις παραδοσιακές τεχνικές του 2d animation, έως τις πειραματικές-εικονοκλαστικές απόπειρες των μεικτών τεχνικών και τις ψηφιακές εκδοχές του σήμερα, το παραγόμενο καλλιτεχνικό προϊόν παρουσιάζει ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα είτε ως κινούμενες είτε ως στατικές εικόνες.
Η εξέλιξη των νέων μέσων επέφερε αναπόφευκτα τη διάρρηξη των παραδοσιακών αντιλήψεων για τα είδη των τεχνών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ψηφιακή γλυπτική, όπου μια καλλιτεχνική ιδέα μπορεί να σμιλευτεί με τη γραφίδα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, και να σχηματοποιηθεί μέσω ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή σε γλυπτό ή να γίνει ψηφιακό αρχείο με ποικίλες εφαρμογές.

Στην πρώτη αυτή απόπειρα κλήθηκαν να τα «τρέξουν» δημιουργοί με ποικίλες καταβολές, προσφέροντας το έργο και τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς, ελπίζοντας να συγκινήσουν το κορεσμένο –εν πολλοίς– βλέμμα του σύγχρονου θεατή…

Διεύθυνση: Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να μάθετε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, επισκεφθείτε τον εξής σύνδεσμο από την ιστοσελίδα του Ρομάντσο.

1st Animation Marathon