Σπουδαστικές Εκθέσεις 2015

Σπουδαστικές Εκθέσεις 2015

Με αφορμή το τέλος του ακαδημαϊκού έτους, σας ενημερώνουμε για τις τρέχοντες σπουδαστικές εκθέσεις στον χώρο της Οπτικής Επικοινωνίας και των Εφαρμοσμένων Τεχνών.


  • Έκθεση Φωτογραφίας των σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Στο Campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου φιλοξενήθηκε την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά η Έκθεση Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και δεκάδες ‘ΚΛΙΚ’ των σπουδαστών της Φωτογραφίας, είπαν μια προσωπική ιστορία με χιλιάδες λέξεις.

Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία της ειδικότητας Φωτογραφίας και αυτή πρεσβεύουν όλοι οι καθηγητές – Φωτογράφοι του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, που καθοδηγούν, στηρίζουν και εκπαιδεύουν αδιάκοπα τους σπουδαστές δείχνοντάς τους το δρόμο της δημιουργίας αλλά και του επαγγελματισμού!
Πορτρέτο, Μόδα, Σκοτεινός Θάλαμος, Still Life, Διαφημιστική και Βιομηχανική Φωτογραφία, ήταν οι βασικές ενότητες της Εκθεσης.

Το αποτέλεσμα όπως σχολίασε και ο κος Στέφανος Πάσχος που εγκαινίασε την Έκθεση, ήταν ιδιαίτερα αξιόλογο και άκρως δημιουργικό!

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Στέφανος Πάσχος, απένειμε και τα Πιστοποιητικά παρακολούθησης από το Workshop «The Art of Photography by Stefanos Paschos» που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά οι σπουδαστές Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ να φωτογραφίσουν υπό τις οδηγίες και την καθοδήγηση του κορυφαίου φωτογράφου σε ένα workshop καλλιτεχνικής φωτογραφίας που έμεινε αξέχαστο!

Η Έκθεση Φωτογραφίας των σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα παραμείνει σε λειτουργία έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις της σχολής (Πατησίων 60) και σε ώρες λειτουργίας καθημερινά, 10.00 π.μ. έως 20:00 μ.μ.


  • Art and Design Show από τον AKTO.

Εγκαίνια: 8 Ιουλίου στις 20.00

Ο ΑΚΤΟ σας προσκαλεί στα εγκαίνια του Art & Design Show 2015.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα σπουδαστών:
Graphic Design
Interior Architecture
Product Design
Animation & Interactive Media
Sketch – Comics – Cartoon
Photography
Fashion Design
Fine Art & New Media

Στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί προβολή σπουδαστικών εργασιών του προγράμματος Animation & Interactive Media (Αμφιθέατρο).

Διάρκεια έκθεσης: 8 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου

AKTO | Ευελπίδων 11Α (Πεδίον Άρεως)
Πληροφορίες: 210 52 30 130
RSVP fb

  • Έκθεση σπουδαστών Fine Art & New Media από τον AKTO.

Οι τελειόφοιτοι του προγράμματος Fine Art & New Media σας προσκαλούν στα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσής τους, στην οποία παρουσιάζονται οι διπλωματικές τους εργασίες.
Η έκθεση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου, στην οδό Κραναού 3 (Ψυρρή), στο πλαίσιο του Art & Design Show 2015.

Πληροφορίες: 210 52 30 130
RSVP fb


  • D57 Ετήσια Έκθεση Σπουδαστικών Εργασιών του Κολλεγίου Βακαλό Art & Design.

Κλείνοντας την 57η χρονιά από την ίδρυσή της, η Βακαλό εκθέτει αντιπροσωπευτικές δουλειές των σπουδαστών της, και μέσω αυτών παρουσιάζει το συστηματικό δημιουργικό έργο το οποίο επιτελεί στην εκπαίδευση των εφαρμοσμένων τεχνών, και ειδικά στη Γραφιστική (Graphic Design) και την Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου (Interior Design). Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κολλεγίου είναι επικυρωμένα από το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby και το British Accreditation Council, οδηγώντας στην απόκτηση πτυχίων Bachelor of Arts (Honours) και Master of Arts.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν έργα νέων δημιουργών, τα οποία εκτείνονται σε όλους σχεδόν τους τομείς των εφαρμοσμένων τεχνών: web design, computer graphics, αφίσες, διαφημίσεις, συσκευασίες, προϊόντα και gadgets, εταιρική ταυτότητα, εμβλήματα, σήματα και λογότυπα, κλασική & πειραματική τυπογραφία, εικονογράφηση, φωτογραφία, χώροι κατοικίας, καταστήματα και εκθεσιακά περίπτερα, αστική κηποτεχνία, εικαστικές κατασκευές, μικρογλυπτική, θεατρικά σκηνικά & κοστούμια, και πολλά άλλα. Η παράδοση της Βακαλό θέλει την εκδήλωση αυτή να είναι περισσότερο πάρτι παρά μια τυπική έκθεση. Κόσμος, χρώματα, κίνηση και φευγαλέες μορφές, νεανικές φωνές, ήχοι, αρώματα και μουσική, μαζί με άφθονη βαρελίσια μπίρα, διαμορφώνουν το πλέον κατάλληλο περιβάλλον για να απολαύσει κανείς την τέχνη του design, αυτή την αισθητική του εφήμερου που αφήνει ανεξίτηλα ίχνη στην καθημερινότητά μας.
Η έκθεση καταλαμβάνει και τους 6 ορόφους του κεντρικού κτηρίου, και ο τρόπος με τον οποίο είναι οργανωμένη βοηθά τον επισκέπτη να αποκτήσει μια σαφή εικόνα τόσο των τομέων του Design γενικά όσο και της διάρθρωσης των σπουδών που παρέχει η Βακαλό.
Φέτος η μπάντα η οποία θα πλαισιώσει μουσικά την εκδήλωση θα είναι οι «The Ducks».

Διάρκεια έκθεσης: Έως 2 Οκτωβρίου 2015 (καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου)
24/6 – 10/7: 9 π.μ. – 9 μ.μ.
13/7 – 21/8: 9 π.μ. – 5 μ.μ.
24/8 – 2/10: 9 π.μ. – 9 μ.μ.

Κεντρικό κτήριο Σχολής Βακαλό | Λάμπρου Κατσώνη 26, Λυκαβηττός


  • Σπουδαστική Έκθεση “VELLIOS SCHOOL OF ART

Το “VELLIOS SCHOOL OF ART” ολοκλήρωσε την ακαδημαϊκή χρόνια 2014/15, με έμπνευση και δημιουργία, με συνέπεια και αφοσίωση στον χώρο των Τεχνών και του Design, με την υποστήριξη σπουδαίων καλλιτεχνών στην  Ακαδημαϊκή του Επιτροπή, το Δημήτρη Αρβανίτη, Βλάση Βέλλιο, Τάσο Κατσουλίδη, Δημήτρη Μυταρά και Γιάννη Τσεκλένη, τις ομάδες καθηγητών του που τις αποτελούν πανεπιστημιακοί, διδάκτορες, μεταπτυχιακοί, κορυφαίοι επαγγελματίες, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες και επιστήμονες.

Στην εντυπωσιακή έκθεση παρουσιάζονται έργα σπουδαστών των κλάδων:
– Mixed Media Fine Arts
– Graphic Design
– Interior Design
– Visual Merchandising
– Fashion Design
– ComicsCartoon
– Animation 3D

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι και αξίζει να τη δουν οι νέοι που προβληματίζονται για τις σπουδές τους, γιατί εκτός από τις εντυπωσιακές δημιουργίες των σπουδαστών, αποκαλύπτει με μοναδικό τρόπο τις μεγάλες δυνατότητες της επαγγελματικής σταδιοδρομίας που παρέχουν οι ειδικότητες του καλλιτεχνικού χώρου.

Υπεύθυνοι καλλιτέχνες θα ξεναγούν στην έκθεση τους επισκέπτες και θα τους κατατοπίζουν για όλα τα μυστικά της κάθε ειδικότητας.

Διεύθυνση: Οδός 3ης Σεπτεμβρίου 24, στην Αθήνα.