12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης | 7 - 10 Μαίου 2015

12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

7-10 Μαΐου 2015 | Είσοδος Ελεύθερη

Η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί στις 7 – 10 Μαΐου 2015 και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO, στα περίπτερα 13 και 15.

Ώρες λειτουργίας:
Πέμπτη 7 Μαίου: 15:00 – 21:00
Παρασκευή 8 Μαίου: 10:00 – 21:00
Σάββατο 9 Μαίου: 10:00 – 22:00
Κυριακή 10 Μαίου: 10:00 – 21:00

Θα παρουσιαστεί μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που αφορά άμεσα την Γραφιστική Κοινότητα, με θέμα “ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣΜουσική, design, κινηματογράφος”.

 • Βιβλίο και Μουσική
  Η σχέση του Βιβλίου με τη Μουσική, με ένα ευρύ φάσμα ενοτήτων. Με τη συνεργασία των Ελλήνων εκδοτών θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων λογοτεχνίας και μουσικής, ενώ θα λειτουργήσει σχετική έκθεση βιβλίων και Μουσικό Βιβλιοπωλείο.
 • Βιβλίο και Design – το βιβλίο ως αντικείμενο σχεδιασμού
  Υπάρχει μακρά παράδοση υψηλής αισθητικής στο ελληνικό βιβλίο, τόσο στους κανόνες σελιδοποίησης, όσο και στο δημιουργικό εξωφύλλου. Σε συνεργασία με τον φορέα των Βραβείων γραφιστικής ΕΒΓΕ (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης) διοργανώνεται Έκθεση βιβλίων και καταλόγων των τελευταίων δέκα χρόνων που διακρίθηκαν από τα Βραβεία ΕΒΓΕ στις κατηγορίες: σχεδιασμός βιβλίου / σχεδιασμός εξωφύλλου / εικονογράφηση / κατάλογος.
 • Βιβλίο και Design – το βιβλίο ως αντικείμενο σχεδιασμού και αισθητικής
  Για την παρέμβαση του γραφίστα που, σε συνεργασία με τον εκδότη-επιμελητή, αναλαμβάνει να αναδείξει την «ψυχή» του βιβλίου, δημιουργώντας το «περιτύλιγμα», θα συζητήσουν οι γραφίστες: Θανάσης Γεωργίου, Γιάννης Καρλόπουλος, Δημήτρης Παπάζογλου, ο εκδότης της «Αιώρας» Άρης Λασκαράτος και ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Το κεντρί» Αντώνης Ελευθεράκης, με συντονιστή τον Δημήτρη Φακίνο, διευθυντή των βραβείων ΕΒΓΕ.
  Το Σάββατο 9 Μαίου στις 16:00, στην αίθουσα «ΒΙΒΛΙΟ & ΤΕΧΝΕΣ» / Περίπτερο 13.
  Οργάνωση: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού/ Βραβεία ΕΒΓΕ
 • Βιβλίο και Design – το βιβλίο ως χειροτέχνημα
  Στην ίδια ενότητα θα πραγματοποιούνται καθημερινά (11:00-13:00 και 16:00-18:00) εργαστήρια βιβλιοδεσίας με θέμα το δέσιμο φύλλων με την πολύ απλή, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμη και ανθεκτική ιαπωνική τεχνική. Τα εργαστήρια βιβλιοδεσίας επαναλαμβάνονται καθημερινά κατά τις ώρες 11:00-13:00 και 16:00-18:00.
  Οργάνωση: Εργαστήριο συντήρησης χαρτιού-βιβλίου του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
 • Βιβλίο και Κινηματογράφος – προβολές ταινιών εμπνευσμένων από λογοτεχνικά έργα
  Το Βιβλίο και ο Κινηματογράφος έχουν μια μακρόχρονη σχέση και γύρω τους έχουν αναπτυχθεί ποικίλες συζητήσεις με έντονες αντιπαραθέσεις. Η συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει αποφέρει μια πλούσια σειρά προβολών με γνωστές και άγνωστες μεταφορές λογοτεχνικών έργων στο σινεμά.

Μάθετε περισσότερα για τις θεματικές εκδηλώσεις και τα αφιερώματα και λοιπές πληροφορίες στην ιστοσελίδα της 12ης Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.