Δέκα Είκονες για την Ιθάκη. 13-17 Ιουλίου 2015

Δέκα εικόνες για την Ιθάκη 2015

13–17 Ιουλίου 2015 

Και φέτος ραντεβού στην Ιθάκη, όπου θα πραγματοποιηθούν οι Δέκα εικόνες για την Ιθάκη (Ten Images for Ithaca) με Εργαστήρια Γραφιστικής, Εικονογράφησης και Φωτογραφίας.

Οι Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη ξεκίνησαν το 2002 από το Φήμιο-Δημοτικές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Ιθάκης σαν διαγωνισμός αφίσας. Στην πορεία, εξελίχθηκαν και εμπλουτίστηκαν με παράλληλες εκδηλώσεις, εκθέσεις και εργαστήρια, έτσι ώστε σήμερα να αποτελούν μια ολόκληρη ενότητα ενδιαφέροντος για τους επαγγελματίες, τους σπουδαστές αλλά και τους ερασιτέχνες λάτρεις του design.

Στα φετινά εργαστήρια θα διδάξουν:

  •  οι R2 από την Πορτογαλία οι οποίοι ανακηρύχθηκαν European Agency of the Year το 2014,
  • οι Busybuilding – ένα από τα πιο δυναμικά ελληνικά δημιουργικά γραφεία βραβευμένο με Best of the Best στα Red Dot 2014,
  • η βρετανίδα illustrator Rose Blake γνωστή για το προσωπικό της ύφος,
  • ο Σπύρος Στάβερης, ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους Έλληνες φωτογράφους στο χώρο της δημοσιογραφίας και της street photography.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να δουλέψουν με καταξιωμένους επαγγελματίες της οπτικής επικοινωνίας και να μάθουν από την εμπειρία τους. Θα γίνουν επίσης μέρος μιας ομάδας νέων που θα έρθουν στην Ιθάκη από διάφορα μέρη του κόσμου με σκοπό, όχι μόνο να μάθουν και να ανταλλάξουν ιδέες σχετικά με το design, τη φωτογραφία και την εικονογράφηση, αλλά και να κάνουν νέους φίλους και να επεκτείνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο.

Τα εργαστήρια θα πλαισιωθούν από εκθέσεις, ομιλίες και εκδρομές.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.
Κάθε εργαστήριο μπορεί να φιλοξενήσει έως 15 συμμετέχοντες.

Κόστος συμμετοχής
Early Bird: 70 Ευρώ
Κανονικό: 100 Ευρώ

Για περισσότερες σχετικές πληροφορίες, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη.

Αφίσα για τις Δέκα Είκονες για την Ιθάκη.