Toolkit_Startup_2

Toolkit Startup 2

Toolkit Startup 2 – η γιορτή της δημιουργικότητας ξανά εδώ!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Toolkit Startup, η συνάντηση νέων γραφιστών, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, στις 23-26 Απριλίου. Σκοπός της συνάντησης είναι η μετάδοση πρακτικών γνώσεων και τεχνικής κατάρτισης πάνω στην οπτική επικοινωνία και τη γραφιστική, ως απτή βοήθεια για σπουδαστές και νέους επαγγελματίες του χώρου που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις και τους ορίζοντές τους. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει πέντε workshops πάνω στο editorial illustration, τον σχεδιασμό mobile apps, τη διαδικασία του pitch στον πελάτη, κ.α., καθώς και  έξι ομιλίες που καλύπτουν θέματα από το θεωρητικό (πολυμάθεια και συνέργεια) ως το καθαρά πρακτικό (διαχείριση χρώματος). Όλοι οι ομιλητές και workshop moderators είναι έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου.

Το Toolkit Startup 2 θα φιλοξενήσει και σειρά εκθέσεων έργων οπτικής επικοινωνίας. Για 2η χρονιά διοργανώνεται ο διαγωνισμός Poster Battle για σπουδαστές γραφιστικής, με εξαιρετικά επίκαιρο θέμα το Bullying και μεγάλα δώρα για τους διακριθέντες! Γυναίκες γραφίστριες σχεδιάζουν για την ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, σε συνεργασία με το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ – Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης, ενώ η ελευθερία της έκφρασης έχει την τιμητική της στην έκθεση ε/Design your expression. Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 30 χρόνια της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας παρουσιάζεται η έκθεση «30+», ενώ για δεύτερη χρονιά φιλοξενείται η έκθεση του διεθνούς φορέα Poster for Tomorrow, με 100 αφίσες πάνω στο «Δικαίωμα στην Εργασία».

Το Design Toolkit, διοργανωτής φορέας του Toolkit Startup, έχει διασφαλίσει ότι και φέτος η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής για τα workshop και κράτηση θέσεων για τις ομιλίες. Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές, http://toolkitstartup.gr/el/home/.

Το Design Toolkit έχει την  υποστήριξη της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, η Ένωση θα παρουσιάσει ένα micro compact σεμινάριο με τίτλο “Το επάγγελμά μας δεν είναι χόμπι” για νέους γραφίστες για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν, αλλά δεν ξέρουν που να ρωτήσουν. Θα εφοδιαστούν με τις απαραίτητες πληροφορίες, για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Θα συζητηθούν και αναλυθούν όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν σαν επαγγελματίες γραφίστες γύρω από θέματα όπως: Απασχόληση, Επιχειρείν, Πελατολόγιο, Σχεδιαστικά προϊόντα, Marketing, Κοστολόγια, Αμοιβές, Συμβάσεις, Προσφορές, Πνευματικά δικαιώματα, Licences, Αγορά, Πωλήσεις, Brief, Έρευνα, Διαχείριση Ιδέας, Χρονοδιαγράμματα, Υποδομές, Συνεργάτες, Διαθεματικές και Διεπιστημονικές συνεργασίες, Παραγωγές, Portfolio, Διαγωνισμοί, Δεοντολογία κ.α.

http://toolkitstartup.gr/…/Our-profession-is-not-a-hobby.16/

Χώρος: Museum of Byzantine Culture | Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Βιαστείτε γιατί για την παρακολούθηση των ομιλιών πρέπει να κάνετε κράτηση θέσης.

 

Πληροφορίες για τις εκθέσεις που διοργανώνει το Toolkit Startup 2:

Έκθεση Αφίσας Poster For Tomorrow,

Έκθεση Αφίσας W/Design4Life – Σχεδιάζουμε για τη Ζωή,

Έκθεση Αφίσας με θέμα το Bullying,

Έκθεση Αφίσας e/Design your Expression.