Βραβεία Αριστείον 2015.

Διαγωνισμός συσκευασίας ελαιολάδου ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2015

Ελαιοτεχνία – 7ος Διεθνής διαγωνισμός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2015

Στις 14/5 λήγει η υποβολή συμμετοχής για τον διαγωνισμό Συσκευασίας Ελαιολάδου.

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel τη Κυριακή 17 Μαίου 2015 στις 18.00, παράλληλα με το Πανελλήνιο Συνέδριο για Εξαγωγές Ελαιολάδου.

Το κόστος συμμετοχής για το διαγωνισμό ανέρχεται στα 150 ευρώ + Φ.Π.Α.

Κανονισμός Διαγωνισμού.
Προδιαγραφές και αίτηση συμμετοχής για τον διαγωνισμό συσκευασίας ελαιολάδου.

Επιπλέον πληροφορίες για τη διαδικασία, θα βρείτε στην ιστοσελίδα των Βραβείων Αριστείον.


Ο 7ος διαγωνισμός εξαιρετικού παρθένου Ελαιόλαδου Αριστείον 2015 θα απονείμει τα βραβεία:

  • 7ο ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2015, βραβεία Ποιότητας ελαιολάδου
  • 7o ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2015, βραβεία Συσκευασίας ελαιολάδου

Σκοπός του διαγωνισμού είναι:

α) Η προσπάθεια ενημέρωσης των ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών και λιανοπωλητών οι οποίοι διαθέτουν νομίμως τυποποιημένο το προϊόν τους, να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του επωνύμου προϊόντος τους προωθώντας την χρήση του ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας σε όλη την γκάμα των πεδίων χρήσης και κατανάλωσής του.
β) Η προώθηση της γνώσης της ιδιαίτερης αξίας και των υγιεινών / θρεπτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου της Ελληνικής (και Μεσογειακής) διατροφής σε νέους καταναλωτές μικρής ηλικίας (σχολεία), σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, βιοτέχνες, ιδιαίτερα σε σχολές μαγειρικής γαστρονομίας και σε εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
γ) Η προώθηση της διαφορετικότητας των ποικιλιών και της υψηλής ποιότητας των ελαιολάδων που παράγονται με σκοπό την αύξηση της γνώσης των γευστικών διαφορών τους.

Η συμμετοχή προϋποθέτει ορθή προετοιμασία και υποβολή της υποψηφιότητας εντός του ενδεδειγμένου χρονικού διαστήματος. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν μόνο τυποποιημένα ελαιόλαδα που κυκλοφορούν νόμιμα στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Πρόεδρος της 8μελής επιτροπής αξιολόγησης ο Κος Μανώλης Σαλιβαράς με εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση και μακρόχρονη εμπειρία στη γευσιγνωσία, τις συμβουλές και τον ποιοτικό έλεγχο του ελαιολάδου και αντιπρόεδρος η Κα Αλίκη Γαλή επικεφαλής γευσιγνώστης της ομάδας του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Σε συνεργασία με την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας.

Ακολουθούν χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ελαιοτεχνίας.