Τοκμακίδη Celine

Celine Τοκμακίδη

Σχεδιάστρια Οπτικής Επικοινωνίας

Αττική

Γραφίστρια. Ελληνογαλλίδα. Γεννημένη το 1983. Ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα.

Η πρώτη της επαφή με τη Γραφιστική ήταν στα τέλη του προηγούμενου, μακρινού, 20ου αιώνα.

Τελειομανής, με την έννοια της απόδοσης του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στην εκάστοτε εργασία, δίνοντας προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Οργανωτική, μόνο σε ότι αφορά τη δουλειά της. Δουλευταρού όπως θα έλεγε και η γιαγιά της. Με την ικανότητα να αναπτύσσει τις γνώσεις τις, και να προσαρμόζεται εύκολα σε όποια ανάγκη.

Σε κάθε εργασία, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο concept.

Αν και δεν κάνει “διακρίσεις” στους πολλαπλούς χώρους της Οπτικής Επικοινωνίας, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο animation, το video και τον σχεδιασμό συσκευασιών. Θεωρεί ωστόσο κάθε χώρο μοναδικό, μιας και δίνει τη δυνατότητα στον σχεδιαστή να αναπτύξει διαφορετική πτυχή της δουλειάς και της προσωπικότητάς του.

Της αρέσει το “άγνωστο” όταν αναλαμβάνει ένα καινούργιο project. Αγαπημένη της στιγμή είναι όταν βρίσκει τη λύση σε ένα σχεδιαστικό “πρόβλημα”.

Δίδαξε τα τελευταία 2 χρόνια στο Κολλέγιο Βακαλό Art & Design ως βοηθός καθηγήτρια στα μαθήματα Web Design και Νέα Μέσα στο προπτυχιακό επίπεδο και στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Οπτικής Επικοινωνίας.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας από το 2015 και έχει αναλάβει την αρχισυνταξία της νέας ιστοσελίδας της Ένωσης ggda.gr από τον Απρίλη ’15.