Έλενα Φιλίππου

Creative Graphic Designer, Ιδρύτρια Elena Filippou Design

Οδός Σακελλάρου, 22001, ‘Αστρος Αρκαδίας, Πελοπόννησος | +302755024098

H Έλενα Φιλίππου σπούδασε γραφιστική στα ΤΕΙ Αθηνών.

H εργασιακή της εμπειρία στο χώρο της διαφήμισης και της γραφιστικής ξεκίνησε το 2000. Συνεχίζοντας μέχρι και το 2012, εργάστηκε σε βραβευμένα δημιουργικά γραφεία και διαφημιστικές εταιρείες της Αθήνας ως Art Director δημιουργώντας για ΕΛΤΑ, Τράπεζα Πειραιώς κ.α. Έργα τα οποία έχει σχεδιάσει, έχουν διακριθεί στα ΕΒΓΕ, και σε πανελλήνιους ανοικτούς διαγωνισμούς.

To 2013 ίδρυσε τo δημιουργικό γραφείο “Elena Filippou Design” με έργα κυρίως ταυτότητας και συσκευασίας. Στα ΕΒΓΕ 2014, διακρίθηκε στην κατηγορία “Αυτοπροβολή” (www.ebge.gr). Έργα της έχουν προβληθεί σε διεθνή sites www.thedieline.com, www.packagingoftheworld.com, κ.α.

Η σχεδιαστική διαδικασία που ακολουθεί για κάθε έργο ξεκινάει από την καταγραφή των αναγκών, τη μελέτη, την ιδέα, το σχεδιασμό και φτάνει μέχρι και την επιμέλεια της παραγωγικής διαδικασίας. Επιπρόσθετα, η συνεχής ενημέρωσή της σε θέματα γραφιστικής, υπηρετεί αποτελεσματικά βασικούς στόχους της δουλειάς της, όπως η οπτική επικοινωνία, η δημιουργία ταυτότητας/αναγνωρισιμότητας και η αποδοτικότερη μετάδοση του μηνύματος.

Αναλαμβάνει σχεδιασμό για λογότυπο, ταυτότητα, συσκευασία, έντυπο, αφίσα, καταχώριση, πρόσκληση. Κυριότεροι πελάτες είναι: ΤΑSTE3, TASTE3 TEA, FLAX καλλυντικά, 3SIXTY restaurant, Bio Parnon αρωματικά φυτά, ΞΕΝΟΝ, εὖ ζῆν φαρμακεία, 02 Architecture & Mech.Engineering, Aβγά Φάκλαρη, Τhe Olive Shop, Greek Food Society, κ.α.