Κώστας Μέντζος

Ιδρυτής και Creative Director της brand.new design agency

Διδότου 28, 10680, Αθήνα, Αττική | +30 210 3214123

Ο Κώστας Μέντζος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Εκτός από ζωγραφική, σπούδασε φωτογραφία και χαρακτική, ενώ είχε επαγγελματική επαφή με τις εφαρμοσμένες τέχνες από νωρίς μέσω του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Το 2006 ιδρύει την brand.new με βασικό αντικείμενο το σχεδιασμό λογοτύπου, εταιρικής ταυτότητας και συσκευασίας. Κύριο γνώρισμα του γραφείου αποτελεί η δημιουργία επικοινωνιακού υλικού μέσα από μια εκτενή διαδικασία έρευνας και σχεδιασμού, από τη διαμόρφωση στρατηγικής και την ονοματολογία, μέχρι τον σχεδιασμό ψηφιακών ή έντυπων εφαρμογών. Η brand.new με στόχο την σαφήνεια και την αποτελεσματικότητα σε κάθε project προτείνει εξατομικευμένες δημιουργικές λύσεις έχοντας συνεχή επαφή με τις διεθνείς τάσεις στην οπτική επικοινωνία και το design.

Μέχρι σήμερα η brand.new έχει αναλάβει έργα σχεδιασμού για ένα ευρύ πελατολόγιο από βιομηχανικές εταιρείες, εταιρείες εμπορίου, υπηρεσιών, από τον χώρο της υγείας, ναυτιλιακές και τουριστικές εταιρείες και επιχειρήσεις. Κοινό στοιχείο των εταιρειών που απευθύνονται στην brand.new είναι το αναπτυξιακό τους προφίλ και ο εξαγωγικός τους χαρακτήρας.

Έργα που ξεχωρίζουν είναι η ευρωπαϊκή καμπάνια Poseidon Med για την προώθηση χρήσης του φυσικού αερίου στην ναυτιλία, το rebranding της αντιπρόσωπου εταιρείας για την Western Union στην Ελλάδα, το επικοινωνιακό υλικό για την πολυεθνική AkzoNobel, το branding της βιομηχανίας PAL κ.α.