Γενικά νέα και ειδήσεις

Ανακοίνωση μετά τη λήξη της προθεσμίας

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας,

Χθες Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017 στις 18:00 έληξε και η τελευταία προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων με στόχο την ανάδειξη του επόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, ώστε η Ένωση να συνεχίσει τη λειτουργία της τη διετία 2017-2019.

Μέχρι την λήξη της παραπάνω προθεσμίας, δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων για τη διεξαγωγή εκλογών.
Έτσι, και στη βάση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων της 15ης Μαρτίου και 31ης Μαΐου 2017, αναστέλλεται η λειτουργία της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας και το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο θα προχωρήσει με τις νόμιμες διαδικασίες για το οριστικό κλείσιμο του σωματείου.

Το επόμενο διάστημα τα μέλη της Ένωσης θα ενημερωθούν προσωπικά για τις νομικές διαδικασίες και θα υπάρξει αντίστοιχη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ένωσης. Να διευκρινίσουμε πως όλες οι επίσημες ανακοινώσεις θα δημοσιεύονται στον ιστότοπο της Ένωσης και αυτός θα πρέπει να αποτελεί τη βάση για την όποια πληροφόρηση.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε, επίσης, πως από σήμερα 10 Ιουνίου 2017, δεν θα γίνονται νέες εγγραφές στο Μητρώο Μελών.

Αθήνα 10 Ιουνίου 2017


Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ανακοινώνει ότι μέχρι την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017 στις 18:00 που έληξε και η τελευταία προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων με στόχο την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, ώστε η Ένωση να συνεχίσει τη λειτουργία της τη διετία 2017-2019 συμμετοχή είχαν δηλώσει οι παρακάτω συνάδελφοι:

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο:

 1. Ιωαννίδου Ξένια (Αθήνα)
 2. Βούλγαρης Παναγιώτης (Θεσσαλονίκη)
 3. Μπεγλή Μαρία (Θεσσαλονίκη)
 4. Βεργόπουλος Παναγιώτης (Εξωτερικό)
 5. Νικολαΐδης Γιώργος (Λάρισα)
 6. Πιτσώνης Βασίλης (Κρήτη)
 7. Πετρενίτης Νικόλαος (Λάρισα)
 8. Γελαδάκης Γεώργιος (Αθήνα)
 9. Μέντζος Κωνσταντίνος (Αθήνα)
 10. Παντούλας Γιώργος (Αθήνα)

Για την Εξελεγκτική Επίτροπή δεν δήλωσε υποψηφιότητα κανένας συνάδελφος.

Ο ελάχιστος αριθμός υποψηφιοτήτων για το ΔΣ είναι 12-14 συνάδελφοι και για την Εξελεγκτική Επιτροπή 4-5 συνάδελφοι.

Μέχρι την λήξη της παραπάνω προθεσμίας, δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων για τη διεξαγωγή εκλογών.

Αθήνα 13 Ιουνίου 2017

Προηγούμενες σχετικές ειδήσεις

 • Πρακτικά Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 31 Μαΐου 2017
 • Τελευταία παράταση για την υποβολή υποψηφιοτήτων
 • Πρόσκληση στην Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση
 • Πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση
 • Πρακτικά Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης 2017
 • Τρίμηνη παράταση της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου
 • Πρόσκληση στην Επαναληπτική Eτήσια Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση 2017
 • Πρόσκληση στην Eτήσια Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση 2017
 • Πρακτικά Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 31 Μαΐου 2017

  ΕΝΩΣΗ ΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 31 ΜΑΪΟΥ 2017

  ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2017 – ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2017

  ΧΩΡΟΣ: Τα γραφεία της Ένωσης, Κτίριο Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5 Αθήνα – ΩΡΑ: 19:00
   
   
  ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

  1. Ενημέρωση για τις διαδικασίες διάλυσης της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας
  2. Η χρησιμότητα μιας ενεργής Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας
  3. Ύστατη προσπάθεια συγκέντρωσης ελάχιστου αριθμού υποψηφιοτήτων για τη διεξαγωγή εκλογών

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας, βαδίζοντας προς την ολοκλήρωση της τρίμηνης παράτασης της θητείας του, προσκάλεσε τα μέλη της Ένωσης σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Η συγκεκριμένη συνέλευση πραγματοποιείται σε συνέχεια της Ετήσιας Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης που έλαβε χώρα στις 15 Μαρτίου 2017, και έπειτα από τη μη διεξαγωγή των εκλογών που είχαν προγραμματιστεί για τις 22 Μαρτίου 2017, καθώς δεν καλύφθηκε ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη του νέου 9-μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και της 3-μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής.

  Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση έχει ως κύριο θέμα συζήτησης την ενημέρωση των μελών για τις διαδικασίες διάλυσης της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας. Στην επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας, σύμφωνα με το καταστατικό, απαρτία υπάρχει ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών που θα παραστούν.

  Παρόντα μέλη ήταν 16 συνάδελφοι, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

  Χωρίς ψηφοφορία ορίστηκε -προκειμένου να διευθύνει τις εργασίες- ως Πρόεδρος ο συνάδελφος Τζανέτος Πετροπουλέας, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης.

  Ο Πρόεδρος του ΔΣ, ενημέρωσε πως στο προηγούμενο κάλεσμα για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τη διεξαγωγή των εκλογών, δεν ανταποκρίθηκε κανένα μέλος της Ένωσης και έτσι δεν είναι δυνατόν να προγραμματιστούν και διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής. Κατάσταση η οποία δεν αφήνει περιθώρια για την συνέχιση λειτουργίας της Ένωσης, καθώς χωρίς τη συμμετοχή των μελών της, η Ένωση φαίνεται να μην έχει κάποιο νόημα ύπαρξης και θα πρέπει το ΔΣ να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη διάλυση του σωματείου.

  Στη συζήτηση που έγινε, κατατέθηκε προτάση για το ενδεχόμενο να μπει η Ένωση σε αδράνεια και κάποια στιγμή στο μέλλον -σε καλύτερες συνθήκες- να επαναδραστηριοποιηθεί.
  Η πρόταση στη συζήτηση που έγινε αντικρούστηκε με κύρια επιχείρηματα ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για κάτι τέτοιο, αλλά και πρακτικά αυτό δεν έχει νόημα αφού μια Ένωση χωρίς την δυνατότητα έδρας, μελών, εσόδων και δραστηριότητας, δεν δίνει καμμία προοπτική για την ανάκαμψη σε λειτουργία και προώθηση των σκοπών της.

  Συζητήθηκε το ενδεχόμενο να γίνει προσπάθεια η Ένωση να παραμείνει ενεργή και προοπτικά να αλλάξει και να εκσυγχρονίσει το καταστατικό της αναβαθμίζοντας και την λειτουργία της.
  Πρόταση που θα μπορούσε να γίνει δεκτή αν η Ένωση εξασφάλιζε τους αναγκαίους πόρους από τις συνδρομές των μελών της (που σήμερα δεν επαρκούν) και φυσικά αν συμμετείχαν στις διαδικασίες των συνελεύσεων και των εκλογών τα μέλη της, κάτι που όπως φάνηκε στο προηγούμενο διάστημα αυτό δεν είναι εφικτό. Το ΔΣ υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους ότι ο μόνος τρόπος που μπόρεσε η Ένωση να μείνει ανοιχτή κατά τη τελευταία διετία, είναι αποκλειστικά και μόνο λόγω της φιλοξενίας που της παρείχε η ομάδα του «Ρομάντσο» για τα γραφεία της, η οποία, δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον.

  Στη συζήτηση οι παρευρισκόμενοι και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου διαπίστωσαν την χρησιμότητα της Ένωσης στη διαμόρφωση ενός καλύτερου περιβάλλοντος για την άσκηση της γραφιστικής, την τεχνογνωσία και την αποτελεσματική συμβολή που έχει και θα μπορούσε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο προς όφελος της αγοράς και του κλάδου και να αποφευχθεί η διάλυση της. Η υποστήριξη των δραστηριοτήτων αυτών από την γραφιστική κοινότητα είναι και ο καθοριστικός παράγοντας για την όποια συνέχεια.

  Η γραμματεία της Ένωσης ενημέρωσε ότι ως την ημέρα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η Γραμματεία έχει λάβει μόνο μια υποψηφιότητα από την Περιφέρεια και κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, προστέθηκαν άλλες τέσσερις υποψηφιότητες, εκ των οποίων οι δυο από μέλη της Αθήνας.

  Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να δοθεί μια τελευταία παράταση έως την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, για να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων και να προβεί η Ένωση στην ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

  Συνεπώς, τα μέλη που επιθυμούν η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας να μείνει ανοιχτή και ενεργή, θα πρέπει να υποβάλλουν την υποψηφιότητα τους έως και την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, ώρα 18:00 στο subscriptions@ggda.gr.

  Σε αντίθετη περίπτωση, το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας νομιμοποιείται από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση να προχωρίσει με τη νόμιμη διαδικασία διάλυσης της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.

  Εφόσον δεν συγκεντρωθούν οι υποψηφιότητες, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν οι εκλογές, θα υπάρξει επικοινωνία με ερωτηματολόγιο και ενημέρωση προς όλα τα μέλη της Ένωσης για τις υπολειπόμενες διαδικασίες. Σχετική ανακοίνωση θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης και στα κοινωνικά μέσα που διαχειρίζεται.

  Αθήνα, 31 Μαΐου 2017

  Ανακοίνωση | Τελευταία παράταση για την υποβολή υποψηφιοτήτων

  Αγαπητά μέλη και φίλοι της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας,
   
  Σε συνέχεια της χτεσινής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης στο Ρομάντσο,
  σας ενημερώνουμε ότι:

 • Παρευρέθηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) συνάδελφοι, συμπεριλαμβανομένου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
 • Έως το τέλος της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, συγκεντρώθηκαν πέντε (5) υποψηφιότητες για την ανάδειξη τους στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.
 • Γνωρίζοντας πως ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός για την ορθή διεξαγωγή των εκλογών είναι 15, αποφασίστηκε από τους παρευρισκόμενους να δοθεί μια ύστατη παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων έως την επόμενη Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017.
 • Σε αντίθετη περίπτωση, εφόσον δεν συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες υποψηφιότητες για την διεξαγωγή των εκλογών, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε το παρόν ΔΣ να προχωρήσει τις διαδικασίες διάλυσης της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας, όπως είχε ήδη συζητηθεί και αποφασισθεί από τα παρευρισκόμενα μέλη κατά τη προηγούμενη Γενική Συνέλευση της 15ης Μαρτίου 2017.
 • Οι συνάδελφοι που επιθυμούν και έχουν τις προϋποθέσεις να είναι υποψήφιοι για την ανάδειξη τους στο Διοικητικό Συμβούλιο, ή την Εξελεγκτική Επιτροπή, μπορούν να καταθέσουν την αντίστοιχη δήλωση τους με mail στην διεύθυνση subscriptions@ggda.gr μέχρι και την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας

  Πρόσκληση στην Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση

  Αθήνα, 25 Μαΐου 2017

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας προσκαλεί τα μέλη της Ένωσης στην επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 στις 19.00 στα γραφεία της Ένωσης, στο κτίριο του Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5 Ομόνοια, στην Αθήνα, καθώς στην αντίστοιχη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 24 Μαΐου, δεν υπήρξε η απαιτούμενη από το καταστατικό απαρτία μελών.

  Υπενθυμίζεται ότι η επαναληπτική Γενική Συνέλευση, έχει απαρτία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών που θα παραβρεθούν.

  Η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση έχει ως κύριο θέμα συζήτησης την ενημέρωση των μελών για τις διαδικασίες διάλυσης της Ένωσης.

  Οικονομικά τακτοποιημένα μέλη είναι όσοι συνάδελφοι, έχουν εξοφλήσει και την συνδρομή του έτους 2016.
  Τα νέα μέλη που έχουν κάνει εγγραφή από 1η Ιανουαρίου 2017, θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει την συνδρομή του 2017.
  Οι συνδρομές, μπορούν να εξoφληθούν και στα γραφεία της Ένωσης, πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.

  Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις για εγγραφές, συνδρομές, την ιδιότητα του μέλους αλλά και για τις διαδικασίες των συνελεύσεων δίνονται μέσω mail στη διεύθυνση subscriptions@ggda.gr.

  Οι συνελεύσεις είναι ανοικτές και μπορούν να τις παρακολουθήσουν συνάδελφοι που δεν είναι ακόμα μέλη της Ένωσης.
  Προτεραιότητα εισόδου, έχουν τα μέλη της Ένωσης (Τακτικά, Δόκιμα, Επόμενη Γενιά, Επίτιμα μέλη) και στη συνέχεια οι συνάδελφοι φίλοι της Ένωσης.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης

  Frond-End Academy Workshop

  22 & 27 Μαΐου 2017
  Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin)

  Στις 22 & 27 Μαΐου 2017 το CollegeLink.gr διοργανώνει το 1o “Front-End Academy” με σκοπό την διήμερη εκπαίδευση νέων που ενδιαφέρονται να βρουν άμεσα εργασία στον κλάδο του Front-End Development. Οι εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν στο Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) από έμπειρους Front-End Developers και UX / UI Engineers. Πληροφορίες για τους εκπαιδευτές θα βρείτε παρακάτω. Το κόστος συμμετοχής για τους εκπαιδευόμενους είναι 26€ και αυτό χάρη στην ευγενική χορηγία των εταιριών λinakis digital, sleed & e-FOOD. Οι συγκεκριμένες εταιρίες έχουν ανοιχτές entry level job positions σχετικές με Front-End Development και θα βρίσκονται στην εκδήλωση προκειμένου να παρακολουθήσουν της εκπαίδευση των συμμετεχόντων.

  Αν θέλεις να συμμετέχεις στις εκπαιδεύσεις οι μόνες προϋποθέσεις που χρειάζονται είναι να ψάχνεις για εργασία αυτόν τον καιρό, να σου αρέσει ο κλάδος του Front-End, να έχεις κάποια ακαδημαϊκή η εργασιακή εμπειρία στο χώρο του development καθώς και να έχεις πλήρες συμπληρωμένο προφίλ στην πλατφόρμα του CollegeLink.gr, την μεγαλύτερη πλατφόρμα σύνδεσης φοιτητών και πρόσφατα πτυχιούχων με εταιρίες στα πλαίσια entry level job και internship.

  Όλοι οι τελικοί συμμετέχοντες θα επιλεχθούν μετά από ένα σύντομο screening όλων των υποψηφίων σχετικά με τα ανωτέρω προϋποθέσεις.
  *Σε περίπτωση που περισσότεροι των 35 υποψηφίων πληρούν τις προϋποθέσεις θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

  Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής και το profile σου στο CollegeLink.gr και διεκδίκησε τη θέση σου!

  *Η κατάθεση των 26€ γίνεται αφότου επιλεχτείς να συμμετέχεις στις εκπαιδεύσεις.

  Πρόγραμμα FrontEnd Academy

  • Δευτέρα 22 Μαΐου 2017
   17.00-17.30: Προσέλευση – Καφές
   17.30-18.30: Εισαγωγή στο Web Development
   18.30-20.00: HTML Basics
   20.00-21.00: CSS Basics
   21.00-21.30: Project Intro*Στο ενδιάμεσο οι υποψήφιοι θα απασχοληθούν με ένα mini project προκειμένου να εξασκήσουν τις δεξιότητες τους αλλά και να προκύψουν πρακτικές απορίες για τις τεχνολογίες που θα διδαχθούν.
  • Σάββατο 27 Μαΐου 2017
   10.00-10.30: Προσέλευση – Καφές
   10.30-11.30: Project Discussion
   11.30-13.00: Javascript Intro
   13.00-13.30: Responsive / Mobile Development
   13.30-14.00: Lunch Break
   14:00-15.00: Frameworks (Bootstrap)
   15.00-17.00: Photoshop Basics

  Τοποθεσία
  Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin)
  Κεφαλληνίας 46, Αθήνα

  Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.


  Εκπαιδευτές
  Front-End Academy

  Λάμπρος Μακρής, Front-End Developer @ Sleed

  Ο Λάμπρος εργάζεται τα τελευταία 3 χρόνια στη Sleed ως Full Stack Developer. Ο ενθουσιασμός του όταν είδε πρώτη φορά σε νεαρή ηλικία να εκτελείται πρόγραμμα γραμμένο σε QBasic ήταν το ερέθισμα για την αγάπη που ξεκίνησε για τους υπολογιστές. Είναι υπέρμαχος της αρχής “Ο προγραμματισμός είναι τέχνη – όσο πιο πολύ δουλέψεις και μάθεις να χειρίζεσαι καλά τα εργαλεία που έχεις, τόσο καλύτερος τεχνίτης θα γίνεις.”

  Τα τελευταία 3 χρόνια τον έχει κερδίσει το web, καθώς τον συναρπάζει να χρησιμοποιεί νέα εργαλεία και μεθόδους που ο συνδυασμός τους σαν αποτέλεσμα έχουν πρακτική εφαρμογή και απήχηση για τους ολοένα και περισσότερους χρήστες του διαδικτύου.

  Γιώργος Καραγιαννίδης, UX / UI Engineer @ PixelCompass Ltd.

  George currently work as Lead Web Designer at PixelCompass Ltd. During his whole career, he helps individuals and organizations utilize web design and development to create better, human-centric user experiences for their products and customers.

  For the last 6 years, he has been working and experimenting relentlessly with front-end development, user interface design and content strategy, having worked with start-ups and companies from all around the world.

  Behance Porfolio Review – Athens #11

  Παρασκευή 12 Μαίου στις 18:30
  Στον ΑΚΤΟ

  Η 11η παγκόσμια Portfolio Review Week της δημιουργικής πλατφόρμας Behance γίνεται για ακόμα μια φορά στην Αθήνα.

  Φέτος θα διοργανωθεί στο χώρο της ΑΚΤΟ την Παρασκευή 12 Μαίου στις 18:30.
  Κατά τη διάρκεια του Portfolio Review, όσοι δώσουν το παρόν θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να δεχθούν feedback γι’ αυτήν, να ακούσουν την άποψη έμπειρων επαγγελματιών του χώρου και να γνωρίσουν μέλη από τη δημιουργική κοινότητα της Αθήνας.

  Reviewers list

   Plan of the event

   Η συνάντηση χωρίζεται σε 3 μέρη:

  • Welcome & Reviewers Speech (10 λεπτά η κάθε ομιλία)
   Καλωσόρισμα των προσκεκλημένων από τον host και ομιλίες από τους Reviewers.
   //
   Διάλειμα για 10 λεπτά
   //
  • Portfolio Reviews
   Οι παρευρισκόμενοι χωρίζονται σε μικρές ομάδες ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στους Reviewers.
  • Mingle, Network, Drinks & Food (∞ λεπτά)
   Μετά το τέλος των Reviews, θα ακολουθήσει εκδήλωση με ποτό και φαγητό. Μια πολύ καλή ευκαιρία για ανάμειξη με τους συναδέλφους και τους παρευρισκόμενους για να γνωριστούμε καλύτερα.

  Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση στο σχετικό event στο facebook.

  Περισσότερες γενικές πληροφορίες για τo Portfolio Review Week στη επίσιμη ιστοσελίδα του Behance.


  Behance Porfolio Review - Athens #11

  Πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση

  Έκτακτη Γενική Συνέλευση:
  Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, ώρα 19:00

  Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση:
  Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, ώρα 19:00

   


  Αθήνα, 5 Μαΐου 2017

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας, βαδίζοντας προς την ολοκλήρωση της τρίμηνης παράτασης της θητείας του, προσκαλεί τα μέλη της Ένωσης σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, ώρα 19:00, στα γραφεία της Ένωσης, στο κτίριο του Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5 Ομόνοια, στην Αθήνα.

  Η συγκεκριμένη συνέλευση πραγματοποιείται σε συνέχεια της Ετήσιας Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης που έλαβε χώρα στις 15 Μαρτίου 2017, και έπειτα από τη μη διεξαγωγή των εκλογών που είχαν προγραμματιστεί για τις 22 Μαρτίου 2017. Υπενθυμίζουμε πως οι εκλογές δεν μπόρεσαν να διεξαχθούν καθώς δεν καλύφθηκε ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη του νέου 9-μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και της 3-μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής.

  Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 24 Μαΐου 2017 θα έχει ως κύριο θέμα συζήτησης την ενημέρωση των μελών για τις διαδικασίες διάλυσης της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.

  Για να διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση, θα πρέπει να παρίστανται οι μισοί συν ένας συνάδελφοι από τα τακτικά και δόκιμα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση, και έχουν τακτοποιήσει τις συνδρομές τους μέχρι και την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.

  Σε περίπτωση που δεν διαπιστωθεί απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, οπότε έχει απαρτία ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών που παρευρίσκονται.

  Οικονομικά τακτοποιημένα μέλη είναι όσοι συνάδελφοι, έχουν εξοφλήσει και την συνδρομή του έτους 2016. Τα νέα μέλη που έχουν κάνει εγγραφή από 1η Ιανουαρίου 2017, θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει την συνδρομή του 2017. Οι συνδρομές, μπορούν να εξoφληθούν και στα γραφεία της Ένωσης, πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.

  Οι συνελεύσεις είναι ανοικτές και μπορούν να τις παρακολουθήσουν συνάδελφοι που δεν είναι ακόμα μέλη της Ένωσης. Προτεραιότητα εισόδου, έχουν τα μέλη της Ένωσης (Τακτικά, Δόκιμα, Επόμενη Γενιά, Επίτιμα μέλη) και στη συνέχεια οι συνάδελφοι φίλοι της Ένωσης.

  Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις για εγγραφές, συνδρομές, την ιδιότητα του μέλους, αλλά και για τις διαδικασίες των συνελεύσεων δίνονται μέσω mail στη διεύθυνση subscriptions@ggda.gr.
   
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γραφιστών
   
   
  *Θέλουμε να επισημάνουμε στους συναδέλφους μέλη μας ότι, επειδή σημαντικός αριθμός οικονομικά τακτοποιημένων μέλων για το 2016 είναι και από την Περιφέρεια, εκτιμάμε ότι δεν θα προκύψει η απαρτία στη συνέλευση της 24 Μαΐου και θα χρειαστεί η επαναληπτική συνέλευση της 31 Μαΐου 2017. Έτσι σας προτείνουμε να προγραμματίσετε την παρουσία σας στην επαναληπτική συνέλευση, για να γίνει μία ολοκληρωμένη συζήτηση στα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν.

  60 Χρόνια Χαρακτικής-Ζωγραφικής 1957-2017

  25 Απριλίου – 25 Μαΐου 2017
  ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ

  Ο Χώρος Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» φιλοξενεί για ένα μήνα την έκθεση με τίτλο «60 Χρόνια Χαρακτικής-Ζωγραφικής 1957-2017» της Ρένας Ανούση-Ηλία.
  Την Τρίτη 25 Απριλίου και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης.

  Η Ρένα Ανούση- Ηλία, μαθήτρια του Εργαστηρίου του Κεφαλληνού, κάτω από τον τίτλο «60 Χρόνια Χαρακτικής-Ζωγραφικής 1957-2017», παρουσιάζει μια σύνοψη έργων όλης της καλλιτεχνικής της περιόδου 1957 – 2017 που περιλαμβάνει όλα σχεδόν τα είδη της χαρακτικής αλλά και ακουαρέλες, πενάκια, σχέδια και μικτές τεχνικές.

  Πολυγραφότατη χαράκτρια και ζωγράφος της ιστορικής γενιάς του Κεφαλληνού, η Ρένα Ανούση- Ηλία έχει δώσει έως τώρα εξαιρετικά στίγματα δημιουργίας, με ένα ογκώδες σε μέγεθος σύνολο δουλειάς, το οποίο συνθέτει την πολυεπίπεδη και βαθιά εικαστική ματιά της για τα πράγματα. Η αξεπέραστη και άρτια τεχνική στα χαρακτικά της, η ακρίβεια της γραμμής, η δεξιότητα και η άνεση στον χειρισμό των επιμέρους τεχνικών, η ισορροπία της σύνθεσης, η απλότητα και η λιτότητα της διατύπωσης, η ευαισθησία των μορφοπλαστικών χαρακτηριστικών, ο ασκητισμός της εικαστικής γλώσσας, οδηγούν σε μιαν εσωτερική αλήθεια, μιαν έκφραση των βαθύτερων αναζητήσεων της δημιουργού.

  H Έκθεση «60 Χρόνια Χαρακτικής-Ζωγραφικής 1957-2017» θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως την Πέμπτη 25 Μαΐου.

  Τοποθεσία
  ΣΤΟαrt
  Στοά Κοραή 4 (εντός της στοάς), Αθήνα

  Ωράριο λειτουργίας
  Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 20.00

  Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών.

  Fast Forward Festival 4

  2-14 Μαΐου 2017
  Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

  Καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο μιλούν για την έννοια του «σπιτιού», της εκδίωξης, της μετανάστευσης, μέσα από 9 projects στην αιχμή της πρωτοπορίας.
  H καρδιά του FFF χτυπά δυνατά για 13 ημέρες, επανακτώντας ευφάνταστα δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά.

  Μπορεί η τέχνη να φανταστεί μια εναλλακτική απέναντι στα κυρίαρχα πρότυπα ζωής; Μπορεί ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ να διαταράξει τις τρέχουσες παγκόσμιες στρατηγικές της επισφάλειας και της επιστροφής στην πολιτική της ταυτότητας; Μπορούν οι καλλιτέχνες να δημιουργήσουν νέους «χώρους κοινής χρήσης» που να διαρρηγνύουν τους κυρίαρχους μηχανισμούς περιχαράκωσης και να ξεπεράσουν τον κοινωνικό στιγματισμό του Άλλου;

  Το 4ο Fast Forward Festival εστιάζει στην έννοια της «οικίας», τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής, της πρόσκαιρης και της μόνιμης, της οικείας και της ανοίκειας. Απορρίπτοντας δογματικές στρατηγικές που θολώνουν τα όρια τέχνης και ζωής, οι διεθνείς και οι Έλληνες καλλιτέχνες του 4ου FFF θα αποπειραθούν να εμπλέξουν τους θεατές σε ισχυρές καλλιτεχνικές παρεμβάσεις που είναι μορφολογικά ποικίλες καθώς λειτουργούν στα όρια μεταξύ εγκατάστασης, περφόρμανς, κινηματογράφου και αρχιτεκτονικής. Επανακτώντας δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, καθώς επίσης και στην περιφέρεια της πόλης, το 4ο FFF θα διερευνήσει με κριτικό και ευφάνταστο τρόπο τα τρέχοντα ζητήματα της επισφάλειας και του ακούσιου νομαδισμού, της έλλειψης στέγης και γειτονίας μέσα στη σφαίρα του κοινωνικού και του πολιτικού.

  Κάτια Αρφαρά
  Καλλιτεχνική Διευθύντρια Θεάτρου & Χορού στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

  Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην ιστοσελίδα της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, και στο σχετικό fb_event.

  Behance Portfolio Review #9 @Θεσσαλονίκη

  Τετάρτη 10 Μαΐου 2017
  WE / Θεσσαλονίκη

  Το Behance Portfolio Review επιστρέφει την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, 18:00 – 22:00, στη Θεσσαλονίκη!

  Η Θεσσαλονίκη συμμετέχει για ένατη φορά στο μεγαλύτερο παγκόσμιο δημιουργικό event της διαδικτυακής πλατφόρμας Behance. Δύο φορές το χρόνο, το Behance παρουσιάζει την Portfolio Review Week, μία σειρά από συναντήσεις που διοργανώνονται σε εκατοντάδες πόλεις παγκοσμίως, με σκοπό να φέρουν κοντά επαγγελματίες των δημιουργικών κλάδων.

  Η συμμετοχή στη διαδικασία των Portfolio Reviews και η παρακολούθηση των ομιλιών είναι ΔΩΡΕΑΝ.

  Κατά τη διάρκεια του Portfolio Review, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να δεχτούν feedback για τη δουλειά τους, να ακούσουν την άποψη έμπειρων επαγγελματιών του χώρου και να γνωρίσουν μέλη από τη δημιουργική κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

  Τοποθεσία
  Πολυχώρος WE
  Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη
  Θεσσαλονίκη

  Περισσότερες πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα και τους Reviewers, στην ιστοσελίδα των διοργανωτών.

  ιστοσελίδα των διοργανωτών.